Shortcut to sustainable experiences
Tiny Gardens - vindueshaver

Tiny Gardens - vindueshaver

Forestil dig at du kan have en hel have i din vindueskarm. En have, der året rundt giver dig et sundt, grønt drys på maden. Din vindueshave er økologisk, smuk at se på og dufter skønt og så kan du så alverdens forskellige lækkerier og smagsvarianter.

Il Fornaio Bottega

De italienske brød har sej krumme og sprød skorpe og er bagt i en ægte stenovn. Tomaterne er plukket ved solnedgang, fuldkornsrisene dufter af sandeltræ. Il Fornaio er drevet af italienske ildsjæle, der som de første tilbage i 1985 ville give os danskerne appetit på Italien og den gode smag. Oplev det hele i Torvehallerne, hvor der næsten hver dag er lækre smagsprøver. Du bliver nemt fristet!

Il Fornaio Bottega
 

Irma Islands Brygge 79 E

Danmarks første svanemærkede dagligvare butik. Det kræver bl.a. en høj andel og et bredt sortiment af både miljømærkede og økologiske varer. Butikken skal spare på energiforbruget og have et effektivt køle- og frysesystem og har pligt til at nedbringe mængden af affald og anvender miljømærkede rengøringsmidler.

Irma Islands Brygge 79 E
 

Omegn og Omegn Grønt

Hos den urbane landhandel Omegn får du små nordiske nicheprodukter, som du ikke finder i supermarkederne.

Omegn og Omegn Grønt
 

Stefanos Grønne Hjørne

Stefanos er et marked med en masse gode økologiske og eksotiske sager. Fra frugt og grønt, til feta og oliven. Kom og tag et smugkig og køb hvad du lyster - her er både økologisk slik og sunde grøntsager.

Stefanos Grønne Hjørne
 

Skovens Kaffe

Skovens Kaffe er på alle måder en bedre smag i munden. Hver gang du køber en pose kaffe, bliver der sendt 5 kr. videre til den danske miljøorganisation Verdens Skove. Hver 5’er redder 23 m2 regnskov. Oven i er kaffen økologisk og bønnerne Fairtrade.

Skovens Kaffe
 

Spis min gris - slagter og take away

Hvad kan være bedre end økologi? Dette spørgsmål kan du få en god snak om hos kok og slagter Mikkel Hesselager, der startede spis min gris, fordi økologi isoleret set ikke var godt nok. Svaret for Mikkel blev biodynamik og en holistisk indstilling til dyrevelfærd, der også handler om levekvalitet, begrænsning af madspild og ansvarlighed i bredeste forstand.

Spis min gris - slagter og take away
 

Naturbageriet

Naturbageriet er økologisk og indrettet på en gård nær Sjællands Odde, hvorfra det friske brød og kager køres ud til butikkerne i København og Rørvig. Naturbageriet har boykottet luftbrød, og bager kun brød med tyngde og smag, baseret på gode fordeje og økologiske råvarer. Alle produkter er uden æg, mange uden gær, hvede og sukker, og Naturbageriet bager efter så allergivenlige principper som muligt.

 

Brød

Lækkert økologiske kvalitetsbagværk

 

Gourmandiet

Gourmandiet er en økologisk slagterbutik. Men mere end det. Gourmandiet er også en frokostrestaurant, et takeway-sted, en delikatesse og ikke mindst en hyggelig bøfrestaurant torsdag, fredag og lørdag! Her er omtanke for kvalitet, dyrevelfærd, miljø, sundhed og den gode smag omdrejningspunktet sammen med et fokus på sæsonens danske råvarer.

 

Slagteren ved Kultorvet

Slagteren ved Kultover - eller Bowler slagteren, som den også kaldes, har et erklæret formål om "altid at forhandle de absolut bedste kødprodukter kongeriget Danmark kan præstere". Bowleren symboliserer det gamle slagterhåndværk, og derfor bærer samtlige ansatte i den over hundrede år gamle butik bowleren som hovedbeklædning. I dag er slagteren også kendt som 'ØkoSlagteren', fordi de siden 1977 kun solgt økologisk kød.

 

Osten ved Kultorvet

Osten ved Kultorvet er Danmarks første økologiske ostebutik med over 120 forskellige oste fra Belgien, Italien, England, Tyskland og selvfølgelig Danmark. Så Michael ost garanterer, at du nok skal finde din yndlingsost og mener, at du skal passe på med at smage – de er stærkt vanedannende.

 

Det Rene Brød

Det Rene Brøds stræber efter bæredygtighed, bl.a. ved at bruge vindeenergi og elbil, støtte til hjælpeorganisationer og bageriets mangeårige erfaring med sunde brødfremstillingmetoder med de bedste økologiske råvarer.

 

Solhatten

Helsekostbutik med økologiske fødevarer. Køb dine friske grøntsager, mælkeprodukter, brød, børnemad og hudpleje hos Solhatten, hvor du også kan få kosttilskud, tørrede urter i løs vægt, æteriske olier, miljøvenlige rengøringsartikler og specialvarer som glutenfri pasta, mel og brød. Trælegetøj til småbørn, rangler i naturtræ og sjove biler i naturgummi er også en del af udvalget.