Shortcut to sustainable experiences
Grøn shopping gør en forskel

Grøn shopping gør en forskel

Grøn shopping handler om miljøvenlige valg, øko-tøj og mad uden kemikalier, om grønne gaver og ting til hjemme, der ikke er fyldt med tilsætning og giftige kemikalier.

Miau Miau

Hjemmestrik fra lokale borgere

Miau Miau
 

Fairtrade Mærket

Når du køber produkter med Fairtrade-mærket, er du med til at skabe en bedre fremtid for både småbønder og plantagearbejdere. Læs mere om hvad Fairtrade er og hvordan mærket fungerer her på siden. http://www.fairtrade.dk

Fairtrade Mærket
 

I Tråd med Verden

Fine babyveste i økologisk uld, flotte smykker i materialer, der er brugt før og broderier, der ligner malerier. Sammen med danske designere udnytter udsatte indvandrekvinder deres evne til at sy, strikke, hækle og brodere, og det kommer der nogle unikke og smukke produkter ud af.

I Tråd med Verden
 

Genbyg

Genbyg.dk er danmarks største online handel med brugte byggematerialer. Vi har masser af spændende og sjove ting; køb via nettet eller besøg butikken og lager på Amager. Det er billigt, unikt og det er miljøvenligt! Spar penge og spar på miljøet med Genbyg.dk

Genbyg
 

Skovens Kaffe

Skovens Kaffe er på alle måder en bedre smag i munden. Hver gang du køber en pose kaffe, bliver der sendt 5 kr. videre til den danske miljøorganisation Verdens Skove. Hver 5’er redder 23 m2 regnskov. Oven i er kaffen økologisk og bønnerne Fairtrade.

Skovens Kaffe
 

Klimavenlig strøm fra Natur-Energi

Natur-Energi samarbejder med WWF Verdensnaturfonden om at sikre danskerne klimaneutral strøm og sikre årlige investeringer i vedvarende energi. På den måde er du med til at støtte udbygningen af vedvarende energi igennem dit elforbrug.

Klimavenlig strøm fra Natur-Energi
 

Tiny Gardens - vindueshaver

Forestil dig at du kan have en hel have i din vindueskarm. En have, der året rundt giver dig et sundt, grønt drys på maden. Din vindueshave er økologisk, smuk at se på og dufter skønt og så kan du så alverdens forskellige lækkerier og smagsvarianter.

Tiny Gardens - vindueshaver
 

Stefanos Grønne Hjørne

Stefanos er et marked med en masse gode økologiske og eksotiske sager. Fra frugt og grønt, til feta og oliven. Kom og tag et smugkig og køb hvad du lyster - her er både økologisk slik og sunde grøntsager.

Stefanos Grønne Hjørne
 

DoJo Green Wave

DoJo er certificeret grøn salon og det betyder, at du roligt kan lægge hår til en miljøvenlig behandling og produkter, der hverken skader naturen, dit hår eller frisørernes arbejdsmiljø.

DoJo Green Wave
 

Fred Butler

Fred Butler® er Danmarks første Svanemærkede renseri - at få renset sit tøj her, er ikke kun godt for miljøet, det er også godt for din hud og skånsomt mod tøjet. Glem alt, hvad du troede du vidste om tekstilrensning og opdag den nye generation!

Fred Butler
 

Sofiebadet - badestue og spa

Bliv smurt ind i øko-sæbe og nyd den totale forkælelse i et ægte tyrkisk bad. Eller hvad med en tur i den finske sauna eller i et japanske inspirerede bad?

Sofiebadet - badestue og spa
 

Ecouture by Lund

I 2012 fik Johanne og Ecouture by Lund Ivækst prisen i kategorien Årets Idealist. Ti års passioneret arbejde med at designe tøj, der respekterer mennesker og miljø, blev belønnet sammen med ideen om, at fashion og bæredygtighed sagtens kan gå hånd i hånd. I dag er kjolesalonen vokset ud af showrummet på Nørrebro og flyttet ind til indre by. Besøg den!

Ecouture by Lund
 

Il Fornaio Bottega

De italienske brød har sej krumme og sprød skorpe og er bagt i en ægte stenovn. Tomaterne er plukket ved solnedgang, fuldkornsrisene dufter af sandeltræ. Il Fornaio er drevet af italienske ildsjæle, der som de første tilbage i 1985 ville give os danskerne appetit på Italien og den gode smag. Oplev det hele i Torvehallerne, hvor der næsten hver dag er lækre smagsprøver. Du bliver nemt fristet!

Il Fornaio Bottega
 

Naturpoteket

Naturpoteket har altid haft den målsætning at være en Helsekost hvor forbrugeren ikke behøver at tænke selv. Vi har nærlæst deklarationerne og sikret os at der kun findes de reneste og bedste varer på hylderne.

Naturpoteket
 

Merkur Andelskasse

Med Merkur som pengeinstitut, fremmer du en bæredygtig samfundsudvikling. Vi søger at investere penge i gode grønne projekter. Kom forbi og hør hvad vi kan gøre for dig eller dit projekt.

Merkur Andelskasse
 

Spis min gris - slagter og take away

Hvad kan være bedre end økologi? Dette spørgsmål kan du få en god snak om hos kok og slagter Mikkel Hesselager, der startede spis min gris, fordi økologi isoleret set ikke var godt nok. Svaret for Mikkel blev biodynamik og en holistisk indstilling til dyrevelfærd, der også handler om levekvalitet, begrænsning af madspild og ansvarlighed i bredeste forstand.

Spis min gris - slagter og take away
 

Eco Trip

Ecotrip er en gruppe af dygtige og professionelle behandlere indenfor massage, zoneterapi, akupunktur, sugaring hårfjerning og Ansigstmassage behandlinger, samt andre behandlingsformer. Vi lever og handler efter det økologiske princip og tror på at fordelene fra en god behandling bliver forstærket af en sund og naturlig livsstil.

Eco Trip
 

Blæk og Print

Genfyld Genbrug Godt miljø I hjertet af København på Store Kongensgade 54 ligger Blæk & Print. Her kan vi genfylde dine tomme printerpatroner. Herudover køber og sælger vi gamle mobiler og tablets og printer miljøvenligt. Kom ind og hils på os.

Blæk og Print
 

Eco Ego

Øko-varehus med økologiske, energibesparende, fair trade, miljøvenlige, narturlige produkter fra inderst til yderst. EcoEgo startede den 26. april 2008 som fysisk butik på Nørre Farimagsgade 82 og som webshop, med filosofien Green Living Made Easy.

Eco Ego
 

O-S-V

Genbrugs designertøj

O-S-V
 

Irma Islands Brygge 79 E

Danmarks første svanemærkede dagligvare butik. Det kræver bl.a. en høj andel og et bredt sortiment af både miljømærkede og økologiske varer. Butikken skal spare på energiforbruget og have et effektivt køle- og frysesystem og har pligt til at nedbringe mængden af affald og anvender miljømærkede rengøringsmidler.

Irma Islands Brygge 79 E
 

gågrøn!

Velkommen til gågrøn! Her finder du masser af gaveidéer og smukke, funktionelle brugsting af høj kvalitet til dit hjem – og du kan handle med god samvittighed, for alt er produceret med respekt for natur og mennesker.

gågrøn!
 

Zenz

For en Zenz stylist hænger skønhed og sundhed sammen, og derfor falder det os helt naturligt at være grønne, økologiske og bæredygtige.

Zenz
 

ØKOTEK - miljøvenlig el-service

ØKOTEK er et miljøvenligt og autoriseret el-firma, der også er specialist i el-biler. Bag navnet gemmer sig en ildsjæl, der mener, at miljøet er værd at kæmpe for. ØKOTEKs bidrag til et bedre samfund handler om miljøvenlige materialer og løsninger, der har vedvarende værdi for både kunder, lokalmiljø, samfund - og forhåbentligt også for ØKOTEK selv.

ØKOTEK -  miljøvenlig el-service
 

Omegn og Omegn Grønt

Hos den urbane landhandel Omegn får du små nordiske nicheprodukter, som du ikke finder i supermarkederne.

Omegn og Omegn Grønt
 

Pure Baby

Purebaby er Danmarks største økologiske og bæredygtige babybutik med et stort udvalg af gode ting til din baby. Her stilles der høje krav og forlanges de skrappeste økologiske certificeringer på alle vores tekstilvarer.

 

Solhatten

Helsekostbutik med økologiske fødevarer. Køb dine friske grøntsager, mælkeprodukter, brød, børnemad og hudpleje hos Solhatten, hvor du også kan få kosttilskud, tørrede urter i løs vægt, æteriske olier, miljøvenlige rengøringsartikler og specialvarer som glutenfri pasta, mel og brød. Trælegetøj til småbørn, rangler i naturtræ og sjove biler i naturgummi er også en del af udvalget.

 

Glow

Økologisk frisørsalon

 

Det Rene Brød

Det Rene Brøds stræber efter bæredygtighed, bl.a. ved at bruge vindeenergi og elbil, støtte til hjælpeorganisationer og bageriets mangeårige erfaring med sunde brødfremstillingmetoder med de bedste økologiske råvarer.

 

Moshi Moshi Mind

Midt i en verden i konstant bevægelse ønsker moshi moshi mind at inspirere til slow shopping, tidsløst design og til et mere tilbagelænet look…The mellow modern life. – et afbalanceret moderne storbysliv, indeni og uden på. moshi moshi mind er et univers med fokus på velvære, den gode historie og holdbarhed, - et nordisk udtryk med aner fra den spirituelle verden og dens balance … midt i byens puls.

 

Aniel Gardiner

Den eneste gardinforretning i landet med fokus på miljø og økologi, hvor alt er særligt udvalgt for at skåne dit indeklima, helbred og vores miljø. Erik, der ejer Aniel Gardiner, hjælper dig med at finde og ikke mindst tage de rigtige mål til dine gardiner.

 

Naturbageriet

Naturbageriet er økologisk og indrettet på en gård nær Sjællands Odde, hvorfra det friske brød og kager køres ud til butikkerne i København og Rørvig. Naturbageriet har boykottet luftbrød, og bager kun brød med tyngde og smag, baseret på gode fordeje og økologiske råvarer. Alle produkter er uden æg, mange uden gær, hvede og sukker, og Naturbageriet bager efter så allergivenlige principper som muligt.

 

Gourmandiet

Gourmandiet er en økologisk slagterbutik. Men mere end det. Gourmandiet er også en frokostrestaurant, et takeway-sted, en delikatesse og ikke mindst en hyggelig bøfrestaurant torsdag, fredag og lørdag! Her er omtanke for kvalitet, dyrevelfærd, miljø, sundhed og den gode smag omdrejningspunktet sammen med et fokus på sæsonens danske råvarer.

 

De Grønne Elekrikkere

De Grønne Elektrikere i København er den CO2 neutrale autoriserede elinstallationsvirksomhed, der sparer på CO2 udledningen ved at cykle rundt til sine kunder. Det sparer også vores kunder for udgifter til servicevogn, kørsel og parkeringsafgifter.

 

Slagteren ved Kultorvet

Slagteren ved Kultover - eller Bowler slagteren, som den også kaldes, har et erklæret formål om "altid at forhandle de absolut bedste kødprodukter kongeriget Danmark kan præstere". Bowleren symboliserer det gamle slagterhåndværk, og derfor bærer samtlige ansatte i den over hundrede år gamle butik bowleren som hovedbeklædning. I dag er slagteren også kendt som 'ØkoSlagteren', fordi de siden 1977 kun solgt økologisk kød.

 

Resecond

Har du en kjole du alligevel aldrig kommer i, så tag den med ned til Resecond og byt den til en ny.

 

Spidsroden

lokale økologiske grøntsager mm.

 

City Helse

Den ældste helsekostbutik i København

 

Vester Kopi

Bæredygtigt digitalprint. Vester Kopi tager ansvar for miljøet alvorligt og er i dag et Svanemærket digitalt trykkeri. Strømmen er CO2 fri, og der betales en merudgift for strømmen, som pt kommer fra norske vandkraftværker. Og alle sundhedsfarlige stoffer er udskiftet med miljøvenlige alternativer.

 

Isangs

Skønhed, personlig pleje

 

Osten ved Kultorvet

Osten ved Kultorvet er Danmarks første økologiske ostebutik med over 120 forskellige oste fra Belgien, Italien, England, Tyskland og selvfølgelig Danmark. Så Michael ost garanterer, at du nok skal finde din yndlingsost og mener, at du skal passe på med at smage – de er stærkt vanedannende.

 

Aniel

Økologisk baby- og børnetøj så blidt, blødt & cremet at englene bryder ud i sang. ANIEL er tørklæder med holdning – made with love – håndlavet af 100 % økologisk bomuld og farvet med GOTS certificeret farve. ANIEL er kompromisløs, når det kommer til velvære, omsorg & den sødeste service til dig og dit barn. Eller sagt med andre ord: naturens sag i sagens natur!!

 

Smuuk

Økologisk frisørsalon

 

Brød

Lækkert økologiske kvalitetsbagværk

 

Tricotage

Al bomuld der benyttes er økologisk.