Shortcut to sustainable experiences

Solceller på Lykkebo skole

Den aller bedste julegave

Anette Bruun er administrativ leder på Lykkebo Skole, og hun er virkelig begejstret for skolens nye solceller: "Jeg bliver bare glad i låget, hver gang jeg tænker på, at vi nu har fået en ny sportshal med solceller. Det er en gave uden lige. Den bedste julegave, man kunne forestille sig."

Lykkebo Skolens gymnastiksal brændte ned i 2007, og den er erstattet af en mere end tre gange så stor sportshal på 836 kvadratmeter. Sportshallen er bygget som energiklasse 2 med et t3.8 kWp solcelleanlæg på 26 kvadratmeter installeret på taget.

Ved indvielsen af Lykkebohallen i januar 2001 var Børne- og Ungdomsborgmester Anne Vang til stede, og hun syntes naturligvis, at det var alle tiders, at sportshallens tag var dækket af solceller. Hun var glad for, at Lykkebohallen bidrager til målsætningen i Københavns Kommunes Klimaplan om, at der skal placeres 1000 kvadratmeter solceller på Københavns Kommunes bygninger per år.

"Da jeg sad i Teknik- og Miljøudvalget var jeg med til at beslutte, at vi skulle satse på solceller. Nu er jeg glad for at se, at elevernes helt nye sportshal kører på grøn strøm", udtalte Børne- og Ungdomsborgmester Anne Vang.

Annette Bruun håber, at fysik- og natur- og tekniklærerne vil sætte fokus på solceller og vedvarende energi i undervisningen, nu da de kan vise eleverne skolens nye solcelleanlæg. Lykkebo Skole har tre længer med flade tage, så det ville være oplagt for Københavns Kommune at installere endnu flere solceller på skolen.