Shortcut to sustainable experiences
Dronning Ingrids hjem

Dronning Ingrids hjem

Da Dronning Ingrids hjem skulle genopføres efter en brand, opstod der mulighed for at gøre det efter bæredygtige principper og de nye bygninger fik både solfangere og trelagsruder.

Krystallen

Den svævende krystal! Byggeriet har fokus på klima- og energioptimering. Blandt tiltagene er solceller på taget, havvandskøling, genbrug af regnvand, fire lag glas og naturlig ventilation i hele huset.

Krystallen
 

8-tallet

På den yderste tip af Ørestad Syd med direkte udsigt til Kalvebod Fælled ligger en stor sløjfeformet bygning med navnet 8TALLET ­ tidligere BIG House. Det er en bygning med grønne tage og hvor lys og natur er blevet brugt på en hel ny måde.

8-tallet
 

Andelsboligforeningen Vildrose

Boligerne på Thomas Koppels Allé er opført efter nye skærpede krav til isolering og energiforbrug. Et ventilationssystem udskifter luften hver anden time, og der spares på varmeregningen, da varmen i luften genanvendes.

Andelsboligforeningen Vildrose
 

Solstationen

Som den første S-togsstation i Danmark har Sjælør Station fået solceller. På stationens perrontag er der blevet etableret et 139 kvadratmeter stort solcelleanlæg. Læs mere her.

Solstationen
 

Naturværkstedet kløvermarken

Naturværkstedets fokus er på natur- og miljøformidling gennem leg og sanseoplevelser. Naturværkstedet består af en 5.000 m2 stort naturområde og et økologisk demonstrationshus.

Naturværkstedet kløvermarken
 

Green Lighthouse

Solenergi, regnvandsopsamling, naturlige ventilationssystemer og efterisolering - Green Lighthouse er et fyrtårn inden for bæredygtighed.

Green Lighthouse
 

Den vertikale have

Den Vertikale have integrerer natur og økologi i storbyen, du kan tage forbi og nyde udsigten til en have på bymuren

Den vertikale have
 

Solceller på Lykkebo skole

Lykkebo Skole er med på den grønne bølge og har fået solceller på taget af deres sportshal. Hør beretningen her.

 

Sol på Valby Bakke

Kollegiet Solbakken har en omfattende miljøpolitik og har vundet flere priser for deres indsats. Her kan du læse mere om kollegiets seneste miljøprojekt: Et solcelleanlæg.